Ageeth Görtz Tel 06-10511916

Hay J110

Wij wonen in ons huidige huis al ruim 17 jaar en in de loop van de tijd verandert je woonstijl en leefsituatie. Om alles in één keer te kunnen veranderen is niet echt een optie. Tenminste een geldboom hebben wij nog niet gevonden. Daarom veranderen we telkens een beetje qua stijl en verkopen we op zijn tijd ’oude’ meubels zodat er ruimte ontstaat voor iets nieuws. Ons idee is om van best wel een zwaar en donker interieur in een veel lichter en frisser huis te gaan wonen. Zo zijn er al verschillende meubels vervangen of wit gemaakt. Bijvoorbeeld de zwart leren bank is nu een gezellige stoffen familiebank, een grote kolossale kast van teak is vervangen door een wit zwevend meubel en een grenen kast (huwelijkscadeau van mijn oma) is wit gemaakt. En ook de keuken is niet veilig voor nieuwe ideeën en inspiratie. Het leek ons al heel lang leuk en gezellig om variatie te hebben in de stoelen rondom de eettafel maar wel met een rustige uitstraling. Daarom startte onze zoektocht naar een basicstoel die meteen een verfrissende uitstraling zou geven aan onze donkere tafel (staat ook nog op ‘mijn’ to-do-list) en die ook nog comfortabel zou zitten. Hierin kwamen uit op de Albert Kuip Stoel van Zuiver. En deze is oprecht een fijne aanwinst qua uitstraling en zitcomfort.

Voor de variatie had ik al heel lang de Hay J110 op het oog, die ene met de hoge rugleuning. Deze viel mij op door zijn eenvoud in de uitvoering, de materiaalkeuze en door zijn statige uitstraling. De ontwerper van deze stoel is Poul M. Volther. Hij was een Deense meubelontwerper en is vooral bekend geworden met de Corona Chair, een comfortabele loungestoel uit 1964. Hij vond functionaliteit van een meubel belangrijker dan het meegaan met de laatste trends en kwalitatief vakmanschap en eenvoud waren de belangrijkste kenmerken.

Anno nu is de Scandinavische stijl wel echt een trend geworden, dikwijls gecombineerd met andere stijlen waardoor ieder interieur weer uniek en persoonlijk wordt. Onbewust was Poul M. Volther een voorloper op de tijd van nu. In 2011 werd de J110 opnieuw door Hay op de markt gebracht in vier verschillende uitvoeringen. Wij kozen voor de variant in beukenhout, omdat deze het mooist in ons interieur tot zijn recht komt. Het is een gezellige en knusse stoel waar je heerlijk een boek in kan lezen, aan de eettafel kan zitten en die je er prima bij kunt pakken bij veel bezoek. Voor ons is het een extra zitplek en een speels element aan onze lange eettafel en we zijn er dus erg blij mee!

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.