Ageeth Görtz Tel 06-10511916

Interieuradvies jaren '30 woning, Deventer

Eind vorig jaar kreeg ik van een leuk jong gezin in Deventer de vraag hoe ze met niet al te grote aanpassingen meer gezelligheid en sfeer in hun jaren ‘30 woning zouden kunnen creëren. Door de komst van de kinderen was de hoeveelheid spullen alleen maar groter geworden en ieder vrij stukje werd opgevuld met speelgoed en dagelijkse benodigdheden. Een efficiënte indeling met veel opbergruimte was daarom erg belangrijk. Intussen is de indeling veranderd en ging ik langs om het eindresultaat te fotograferen.


Bij binnenkomst valt direct de frisse uitstraling en het wow-effect van het behang in de eethoek op. Het interieur is licht, ruimtelijk en overzichtelijk geworden door het kleurgebruik en het toepassen van maatwerkmeubels waardoor meer efficiënte opbergruimte is ontstaan.
De woonkamer was een volle plek met grote zitmeubels en een open kast voor de tv en losse spullen. Er was weinig bewegingsruimte over en het ontbrak aan speelruimte voor de nog jonge kinderen. Daarnaast werd het uitzicht in de erker belemmerd door een grote loveseat.

Om de erker zijn open karakter weer terug te geven, is gekozen voor een maatwerkmeubel waardoor meerdere zitplekken zijn ontstaan en is het mogelijk om vrij naar buiten te kunnen kijken. Daarnaast heeft dit meubel extra opbergruimte in het zitgedeelte dat geopend kan worden.
De tv is verhuisd naar de andere kant van de woonkamer en staat op een laag wandmeubel. Dit meubel loopt in het verlengde met de haard en de bank in de eethoek waardoor de verschillende leef-plekken met elkaar worden verbonden en er meer rust onstaat. Om de tussenliggende ruimte met de haard mooi op te vullen is gekozen voor een grote groene plant. Een groot item wordt echt een eyecatcher en geeft meer rust dan wanneer veel losse accessoires geplaatst worden. Daarnaast ontstaan hier geen loze ruimtes en wordt er een speels accent toegevoegd aan de ruimte.


Bij de eettafel is een zitbank gemaakt met meerdere functies waardoor minder losse elementen noodzakelijk zijn. Vanaf de haard loopt de bank door van speelplek naar een zitplek met op maat gemaakte kussens. In dit meubel is net als in de erker weer extra opbergruimte gecreëerd. Meerdere functies in een meubel is praktisch met als resultaat meer leef- en bewegingsruimte.

 


In dit interieur is gebruik gemaakt van kleur Subtle Ocean van Pure By Flexa op de lange tussenmuur waaraan de hal en de keuken grenzen. Daarnaast is in de eethoek een echte binnenkomer ontstaan door de muur te voorzien van het behang Grenada van Eijffinger. Deze heeft echt een wow-effect zonder dat deze te druk en overheersend is. De bewoners krijgen hier ontzettend veel leuke reacties op! De kleur op de muur en het behang vormen samen een kloppend geheel en geven het interieur een sprankelende twist. Het is echt een fijn familiehuis geworden met meerdere functies en voldoende leef- en speelruimte voor de jonge kinderen.

 

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.