Ageeth Görtz Tel 06-10511916

Classy industrieel interieur

De bewoners van deze woning hadden behoefte om rustiger te gaan wonen en meer te kunnen genieten van het buiten zijn in de natuur. Nadat ze meerdere keren Deventer bezocht hadden, kwam deze bijzondere lichte woning op hun pad. Je komt binnen via de hal waaraan het kantoor, de wasruimte en het gastenverblijf zich bevinden. Daarna loop je via een donkere trap door naar de eerste verdieping. In het trappenhuis zijn de wanden voorzien van een behang met een warm en bijna tropisch motief. Deze sluit weer prachtig aan bij de kleuren die op de eerste etage gebruikt zijn.

 

 

Op de eerste etage bevindt zich de woonruimte waar het dagelijkse leven zich afspeelt; de woonkamer, eethoek en stijlvolle keuken. Door gebruik te maken van zachte en harde materialen, donkere en frisse kleuren is een stoer en chique interieur ontstaan, classy industrieel. Op de vloer ligt een prachtig klassiek visgraatmotief welke een mooie contrast vormt met de strakke keuken. In de hoge kastenwand bevindt zich veel opbergruimte en luxe apparatuur, zoals een wijnkoeler en oven. De andere kant is juist laag gehouden door geen gebruik te maken van bovenkastjes zodat de ruimte een open karakter houdt. Hier wordt de heerlijkste koffie gezet, om in alle rust aan het eiland van te mogen genieten (ik spreek uit ervaring).

 

 

 

Om het strakke lijnenspel van de keuken te doorbreken, is gekozen voor zachte materialen in de verschillende zitmeubels. Zo staan aan de houten eettafel warm-roze eetkamerstoelen met een speelse lamp die bestaat uit verschillende elementen en hoogtes. Daarnaast zorgt de ronde eettafel door de vorm voor meer zachtheid in het interieur. Het hout voegt meer warmte aan de ruimte toe. In de zithoek staat een donkergroen, fluwelen hoekbank om heerlijk op te relaxen. Voor de wand is juist weer voor een frisse zachtgroene kleur gekozen zodat de ruimte licht en open blijft aanvoelen. Bovendien zorgen de flinke raampartijen aan de voor- en achterzijde van de woning voor extra veel daglicht. Door donker houten jaloezieën toe te voegen, wordt dit enigszins getemperd. Vormen, materialen en belijningen zorgen voor contrasten in dit interieur. Classy en industrieel sluiten op deze wijze perfect bij elkaar aan en vormen een krachtig geheel.

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.