Ageeth Görtz Tel 06-10511916

Van jaren ’30 naar nieuwbouw – Deventer

Nadat deze bewoners uit hun jaren ’30 woning gegroeid waren, was het tijd voor meer ruimte met twee kleine kinderen en de derde op komst. Met het interieuradvies voor de vorige woning op zak wist dit stel al goed hoe ze de inrichting konden aanpakken. Maar toch mist de woonkamer net nog een gezellige sfeer en eenheid.

De ruimte is symmetrisch verdeeld door de moderne haard op de buitenmuur met het gevaar dat het geheel saai wordt. Om dit te voorkomen is gekozen om een extra zitplek te creëeren bij de haard. Hierdoor kan je je min of meer wel terug trekken maar blijf je betrokken bij het gezinsleven. Daarnaast blijft de doorgang vanuit de hal richting de keuken, speelkamer en naar buiten vrij in de doorloop. In de zithoek is een rechthoekig vloerkleed gebruikt en daarom is als contrast bij de haard juist voor rond gekozen. Zo krijgt de ruimte ook zachte elementen.

Voor het kleurenpalet was al gekozen op basis van het eerder gegeven advies voor Histor Geordend op de lange muur tegenover de haard. Door de lichtere tint Histor Middelpunt door te trekken op de wand achter de bank wordt de zithoek gezelliger en knusser. Daarnaast ontstaat hierdoor meer eenheid en verbinding in het geheel. Door gebruik te maken van bruin- en beigetinten in de meubels en accessoires ontstaat er nog meer warmte in het interieur.