Ageeth Görtz Tel 06-10511916

Onder architectuur – Deventer

Voor de tweede keer mocht ik voor deze opdrachtgevers een interieur ontwerpen maar nu voor een nieuwe woning. Deze is onder architectuur gebouwd en uitgebouwd waardoor een royale woonkamer ontstaan is. Het nieuwe meubilair uit de vorige woning gaat mee maar door de hoeveelheid ruimte is er plek voor meerdere leeffuncties. Daarnaast is het gezin zo energiek dat dit ook past bij deze mensen.

Bij binnenkomst vanuit de hal zijn in eerste instantie twee zithoeken te zien; rondom de gashaard en bij de tv. De gashaard heeft een doorkijk vanuit de woonkamer naar de keuken met eethoek welke te bereiken is met enkele traptreden. Wanneer je de woonkamer verder doorloopt naar achteren kom je in de tv-hoek terecht. Ook hier is dezelfde bank geplaatst als in de eerste zithoek waardoor samenhang ontstaat. Daarnaast staan er verschillende losse fauteuils in de ruimte waarmee gevarieerd kan worden en de setting eventueel aangepast kan worden aan de hoeveelheid mensen die op dat moment thuis zijn. Door te kiezen voor verschillende karpetten qua materiaal en vorm wordt de ruimte speels en vormen de verschillende hoeken afzonderlijk van elkaar een geheel. Naast de grote zithoeken is er ook ruimte gecreëerd voor een leeshoek op het zuiden en heeft de piano een mooie centrale plek gekregen.

In dit advies is gekozen voor een natuurlijk kleurenpalet gecombineerd met donkere kozijnen en deuren. Door de glazen deur naar de hal is de prachtige donkere trap naar boven zichtbaar die boven zowel naar links als naar rechts gaat. Een waar statement. Tevens is er in de klein-meubelen gekozen voor robuuste materialen waardoor het geheel een stoere touch krijgt.