Ageeth Görtz Tel 06-10511916

Verhuizen naar het buitengebied – Schalkhaar

Datum:9 mei 2020 Categorie:, , , ,

Na jaren gewoond te hebben in het oude deel van de binnenstad is het voor dit jonge gezin tijd om meer te genieten van het buitenleven. Zowel buiten als binnen meer ruimte en met vrij uitzicht aan de achterzijde van de nieuwe woning. Het wordt een nieuwe start met een geheel nieuw interieur in een mix van licht industrieel en modern. Het kleurenpalet bestaat uit verschillende groentinten welke gecombineerd worden met hout, grijs en zwart.

De nieuwe leefomgeving is een bestaande woning waarin een aantal vaste elementen aanwezig zijn en blijven; de vele hoge ramen, de plek van de haard in de zithoek en de schuifpui naar de uitbouw aan de achterzijde. Aan de voorzijde, de straatkant, van de woning komt de zithoek met een grote hoekbank welke gecombineerd wordt met een losse fauteuil naast de haard. Voor het kleurenpalet is in dit advies gekozen om te werken met kleuren van Flexa Pure. Zo is in de zithoek gebruik gemaakt van de donkergroen Full River waardoor hier een krachtige maar ook knusse plek gecreëerd wordt. Vervolgens komt de zachtere tint Suave River terug op de wanden in de eethoek richting de uitbouw en keuken. Door met kleuren uit hetzelfde palet te werken worden de verschillende leefplekken toch met elkaar verbonden. Alle overige wanden krijgen de kleur Delicate Bean, een grijstint met een groene ondertoon. De wand richting de hal leent zich bij uitstek om een klein statement te creëeren. Hier is gekozen voor het geometrische behang Eijffinger Bold 395812 in een groenvariant. Achter de hoekbank bij het raam is nog een extra zitplek geplaatst om je even terug te kunnen trekken met een goed boek of fijn magazine.

Om veel opbergruimte te creëeren is een groot maatwerkmeubel ontworpen die tegenover de hal staat en doorloopt in de eethoek. Het meubel bestaat uit twee verschillende hoogtes waardoor het niet te massief aandoet. Hierbij is bewust gekozen om het deel in de eethoek laag te houden waardoor de ruimte zijn open aanblik behoudt.