Ageeth Görtz Tel 06-10511916

Woning uit begin 1900 – Epse

Een prachtig oud woonhuis uit begin 1900 omtoveren tot een gezellig sfeervol interieur anno 2019, dat was de wens van de nieuwe bewoners. Een familiehuis met eenheid en een rustige uitstraling maar waar volop geleefd mag worden. Het werd een mix van modern industrieel in een groen kleurenpalet met hout- en zwartaccenten.

Als eyecatcher staat in de zithoek een heerlijke bank met een longechair vrijstaand van de wand. Daarbij staat een fauteuil welke bijgedraaid kan worden richting de vele ramen en openslaande deuren richting de tuin. Doordat bewust gekozen is voor enkele grote meubelstukken in de zithoek blijft de rust bewaard zonder dat deze saai en kil aanvoelt. In dezelfde ruimte komt een gezellige ronde eettafel waardoor het geheel zachter wordt naast alle stevige elementen. In het verlengde van de schouw wordt een smal wandmeubel op maat geplaatst waarboven de tv komt te hangen en waarin extra opbergruimte verwerkt is. Dit meubel hangt zwevend boven de vloer waardoor het luchtig en niet te zwaar aanvoelt. In de erker is een extra zitplek gecreëerd om heerlijk te kunnen luieren en dagdromen. Vanuit de woonkamer naar de keuken is een open doorgang die gebruikt wordt als werkplek.

Achter de groene bank is gekozen voor het behang Eijffinger Stature abstract&stillistisch blauw welke doorloopt in de werkplek. Hierdoor worden beide ruimtes met elkaar verbonden. Het geometrisch patroon in dit behang is een echte blikvanger zonder dat deze als druk ervaren wordt. Als combinatiekleur is gekozen voor de kleur groen Histor Aankleding welke goed combineert met het donkere groen van de bank. Door te kiezen voor donkere accenten in accessoires, details in de meubelstukken en robuuste materialen krijgt het interieur naast het rustige groen een stoere touch die aansluit in de wens voor een modern industrieel interieur.