Warm familiehuis Schalkhaar

Verbonden met de natuur

De bewoners van dit huis hebben een nieuw hoofdstuk aangesneden, één waar natuur en familie elkaar liefdevol ontmoeten. De wens om hun kinderen meer te laten opgroeien met de natuur, heeft hen geleid naar deze wonderlijke woning in Schalkhaar met een adembenemend uitzicht op een natuurgebied, met water.

Het eerste wat opvalt aan het nieuwe familiehuis, is de lichte, luchtige keuken: het pulserende hart waar de levens van alle gezinsleden samenkomen. Moderniteit en ruimte vinden hun synthese hier, creërend een plek die zowel uitnodigend als functioneel is, met een naadloze integratie van eet-, kook- en speelruimtes. Zo kunnen de kinderen altijd in de buurt van hun ouders zijn.

Het kleurenpalet van matgroen, stoer cognac en strak zwart sijpelt door de ruimte, een stille echo van de natuur buiten.

De zithoek, waar tevens ruimte is gecreëerd voor de piano, is een rustige plek voor creativiteit en expressie. Ook is er een sfeervolle leeshoek gecreëerd, geaccentueerd door moderne ensuitedeuren, waar de bewoners kunnen wegdromen in de bladzijden van een goed boek.

De balans tussen rust en levendigheid is prominent aanwezig in deze woning. Zachte tinten kussen, warme vloeren, en ondanks de levendige speelsheid die de kinderen brengen, is er altijd een gevoel van orde dankzij de doordachte opbergruimtes in verschillende meubels.

Tegen de avond, met speelgoed opgeborgen en kinderlijke energie tot rust gebracht, transformeert de woning naar een plek van serene rust. Hier, met het knisperende haardvuur op de achtergrond, vinden de ouders een moment voor zichzelf: een moment om te loungen, te reflecteren, en zich te verliezen in de zachte gloed van de vlammen.