Lichte woning Deventer

Donkere en frisse kleuren voor een classy industrieel geheel

Met een behoefte aan meer rust en buiten zijn in de natuur, maakte dat de bewoners uitkwamen bij deze bijzondere lichte woning. Via de hal treed je de woning binnen, waaraan het kantoor, de wasruimte en het gastenverblijf grenzen.

Op de eerste etage vindt het dagelijks leven plaats: hier is de woonkamer, eethoek en keuken. Je betreedt deze etage door de donkere trap. Het trappenhuis is voorzien van een behang met een warm, enigszins tropisch motief. De kleuren uit dit behang sluiten prachtig aan bij de kleuren die gebruikt op de eerste etage.

Door het contrast van zachte en harde materialen, donkere en frisse kleuren wordt een stoer, maar elegant interieur gecreëerd met een classy industriële uitstraling. Op de vloer ligt een prachtig klassiek visgraatmotief dat een mooie tegenstelling vormt met de strakke keuken. De hoge kastenwand biedt veel opbergruimte en is voorzien van luxe apparatuur, zoals een wijnkoeler. Aan de andere kant is bewust gekozen om geen bovenkastjes te plaatsen, waardoor de ruimte een open en luchtig karakter behoudt. Hier wordt de heerlijkste koffie gezet, om vervolgens in alle rust aan het eiland te kunnen genieten (en ik spreek uit eigen ervaring).

Om het strakke lijnenspel van de keuken te doorbreken, zijn zachte materialen gekozen voor de diverse zitmeubels, zoals de warm-roze eetkamerstoelen. De ronde vorm van de eettafel zorgt voor een zachtere uitstraling in het interieur, terwijl het hout de warmte toevoegt aan de ruimte.

Er is gekozen voor een frisse, zachtgroene kleur op de muren om de ruimte licht en open te houden. De grote raampartijen aan de voor- en achterzijde van de woning zorgen voor overvloedig daglicht, dat enigszins wordt getemperd door donkerhouten jaloezieën.

Door het gebruik van verschillende vormen, materialen en lijnen ontstaan er boeiende contrasten in dit interieur. De combinatie van een classy en industrieel karakter vormt een krachtig geheel dat perfect op elkaar aansluit.