Lichte, dynamische vrijstaande woning Deventer

Een frisse wind door een vertrouwd huis

Meer dan twintig jaar aan herinneringen nestelen zich in de hoeken van deze woning, met een keuken die getuige is geweest van talloze momenten, maar stilstond in de tijd. Met meubels die veranderd zijn, was de keuken nog een echo van vorige eigenaren. Deze ruimte, die zoveel verhalen en maaltijden heeft gekend, was rijp voor vernieuwing!

Verbeelding nam de bewoners mee op een reis door mogelijke realiteiten: een kookeiland of een rigoureuze verbouwing die een rijke leefkeuken mogelijk zou kunnen maken. Hoewel de keuken niet letterlijk centraal gelegen in de woning aanwezig is, is dit wel het hart van het huis. Hier begint en eindigt de dag, en vinden ontbijtjes, borrels en mooie gesprekken plaats. Hoe deze belangrijke plek er uiteindelijk uit zou moeten zien, was nog moeilijk voor te stellen.

Onderzoekend, door ontwerp en herontwerp, met opties als het verplaatsen van de keuken naar een andere hoek van de woning, verbouwen, ensuitedeuren en meer, bleef de keuken uiteindelijk verankerd op zijn oorspronkelijke plek. Maar nu in een nieuw jasje en andere indeling: een eiland met meer opbergruimte en ruime werkbladen. Nu stroomt dagelijks leven door deze ruimte die niet alleen voldoet aan de wensen van de bewoners, maar ook naadloos aansluit bij de rustige, lichte stijl van de rest van de woning.

Lichte, natuurlijke tinten brengen verschillende ruimtes samen, creëren een harmonie die de bewoners door hun dag begeleidt en hen een serene ruimte biedt om ieder moment te koesteren.